Toyota Safety Sense 09 april 2015 06:42 0 Comments

Toyota Safety Sense

(Huidige Rating 0.0/5 Sterren) Totaal aantal stemmen: 0
in Algemeen Bezoeken: 5998 6 5
Hoe alert je ook bent achter het stuur, soms ben je toch heel even afgeleid. In zulke situaties is het prettig dat er veiligheidssystemen zijn die helpen om een ongeval te voorkomen. Toyota Safety Sense bestaat uit vier nieuw ontwikkelde, elektronische beschermengelen die de veiligheid voor alle weggebruikers vergroot.

De technologie van Toyota Safety Sense helpt potentieel gevaarlijke situaties te voorkomen, en beschermt daarmee de bestuurder en haar passagiers. Het Pre-Collision System werkt als een extra paar wakende ogen die alles zien en als een virtuele voet boven het rempedaal die ingrijpt op het moment dat je zelf niet reageert. Lane Departure Alert zorgt ervoor dat je niet onbedoeld de rijbaan verlaat. Automatic High Beam schakelt automatisch tussen groot- en dimlicht om in het donker veiliger te kunnen rijden en Road Sign Assist zorgt ervoor dat je geen verkeersbord mist.

Superbijrijder
Het Pre-Collision System (PCS) van Toyota Safety Sense maakt gebruik van sensoren en een camera om een eventuele aanrijding met een ander voertuig of obstakel tijdig te registreren. Bij snelheden tussen de 10 en 80 km/u detecteert het systeem objecten voor de auto. Dreigt er een gevaarlijke situatie, dan hoort en ziet de bestuurder waarschuwingssignalen en treedt automatisch de functie Brake Assistance in werking. Reageert de bestuurder niet alert genoeg, dan neemt PCS automatisch de regie over. Ofwel: de auto remt zelf!

Tussen de lijntjes blijven
De Lane Departure Alert (LDA) werkt als een onzichtbare hand aan het stuur die ervoor zorgt dat je keurig op je eigen rijstrook blijft. De LDA registreert de wegmarkering in het wegdek en geeft de bestuurder een hoor- en zichtbaar waarschuwingssignaal wanneer deze onbedoeld en zonder richting aan te geven de rijbaan verlaat. Vervolgens kunt je zelf een stuurcorrectie uitvoeren.

Altijd het juiste licht
Ben je vaak ‘s nachts onderweg? Dan wil je niets liever dan een zo groot mogelijke lichtbundel voor je op de weg, zonder dat je andere verkeersdeelnemers daarmee hindert of in gevaar brengt en zonder continu te hoeven te schakelen. De Automatic High Beam (AHB) regelt alles. Het systeem is ontworpen voor optimaal zicht in het donker. Het registreert tegemoetkomend verkeer en voorgangers en meet tevens de felheid van de straatverlichting. Vervolgens schakelt het systeem automatisch tussen groot- en dimlicht, ter bevordering van de veiligheid tijdens het rijden in het donker en ter voorkoming van irritatie bij anderen.

Nooit meer een verkeersbord missen
Met Road Sign Assist (RSA) biedt Toyota Safety Sense een functie die de rijbaan voor je in de gaten houdt. Het ‘ziet’ snelheidsbepalingen of inhaalrestricties en geeft ze weer op het TFT-display in het dashboard. Het systeem geeft je ook waarschuwingssignalen als je een bord voor eenrichtingsverkeer niet opmerkt. Vanaf nu ontvang je dus nooit meer een boete omdat je een bord hebt gemist.
Last Modified: 09 april 2015 12:48
Deel
  • Twitter
  • Facebook