De Toyota Mirai 01 februari 2016 07:16 0 Comments

Waterstofauto gaat in Nederland de weg op!

in Algemeen Bezoeken: 1395
De eerste twee exemplaren van onze waterstofauto Mirai zijn 18 januari j.l. in Nederland de weg opgegaan! Speciaal voor deze gelegenheid was Masahisa Nagata, Executive Vice-president Research & Development van Toyota Motor Europe naar ons land gekomen.

Zeer innovatieve waterstofauto
Beide exemplaren van de Toyota Mirai werden in ontvangst genomen door Sharon Dijksma, staatssecretaris van het Ministerie van Infrastructuur en Milieu. Masahisa Nagata van Toyota Motor Europe (tweede van rechts op de foto boven) overhandigde de sleutels van onze zeer innovatieve waterstofauto. Hij is de Executive Vice-president Research & Development. Een hoge functie die alleen maar aangeeft hoe belangrijk de overhandiging voor Toyota is. Een nieuw hoofdstuk in de lange historie van Toyota in Nederland!

/

Zero Emission evenement
Sharon Dijksma is de eerste nationale bewindspersoon in Europa die in een brandstofcelauto gaat rijden. De overhandiging vindt plaats ter gelegenheid van het Zero Emission evenement bij het Ministerie van Infrastructuur en Milieu in Den Haag. Hier presenteert het Nationale Waterstof Platform haar plannen voor een verdere ontwikkeling van de nationale waterstofinfrastructuur.

Bijzonder blij
"Toyota is ervan overtuigd dat er veel partners nodig zijn op weg naar een duurzame, op waterstof gebaseerde samenleving. Daarom ben ik bijzonder blij om de sleutels van deze eerste twee Mirai’s van Nederland in eigen persoon aan mevrouw Dijksma te mogen afleveren”, zei Masahisa Nagata. "De timing is bovendien bijzonder goed, omdat Nederland tot en met 30 juni het voorzitterschap van de Raad van de Europese Unie heeft gekregen.”
Last Modified: 01 februari 2016 13:49
Deel
  • Twitter
  • Facebook