Groene mijlpaal: Toyota verkoopt 7 miljoen hybride auto's 14 oktober 2014 10:00 0 Comments

Groene mijlpaal: Toyota verkoopt 7 miljoen hybride auto's

(Huidige Rating 0.0/5 Sterren) Totaal aantal stemmen: 0
in Algemeen Bezoeken: 1472 0 0
Het succesverhaal van Toyota’s hybride techniek begon in augustus 1997 met de introductie van een minibus in Japan: de Toyota Coaster Hybrid EV. De minibus bleek de opmaat voor december van dat jaar, toen Toyota iedereen verbaasde met de Prius, de eerste massageproduceerde hybrideauto ter wereld. Inmiddels biedt Toyota 27 verschillende hybride modellen in 90 landen aan.

Niet meer weg te denken
In Nederland zijn de hybride modellen van Toyota niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Sinds de introductie van de eerste generatie Prius in 2000 verkocht Toyota hier al bijna 92.000 hybride auto’s. Goed nieuws voor luchtkwaliteit in stedelijke gebieden, want hybride auto’s rijden deels elektrisch (en dus emissieloos) en stoten vrijwel geen schadelijke stoffen als NOx (stikstofoxiden) en PM (fijnstof) uit, in tegenstelling tot bijvoorbeeld dieselauto’s.

Toyota waterstofauto in 2015
Het succesvolle hybride-offensief van Toyota Motor Corporation krijgt een vervolg met de introductie van wereldwijd nog eens 15 nieuwe hybridemodellen tot het einde van volgend jaar. Bovendien verschijnt in 2015 de eerste waterstofauto van Toyota: de Fuel Cell Sedan. Al deze modellen sluiten naadloos aan bij Toyota’s toekomstvisie: Towards Zero Emission.

Enorme milieuvoordelen
Toyota heeft berekend dat de ruim 7 miljoen Full Hybrid modellen zorgen voor een besparing van ongeveer 49 miljoen ton CO2 ten opzichte van de emissie van hetzelfde aantal gelijkwaardige benzineauto’s. De brandstofbesparing bedraagt zo’n 18 miljard liter. 
Last Modified: -/-
Deel
  • Twitter
  • Facebook