De nieuwe Toyota Yaris: ervaar het nieuwe rijden 09 juli 2014 14:03 0 Comments

De nieuwe Toyota Yaris: ervaar het nieuwe rijden

(Huidige Rating 0.0/5 Sterren) Totaal aantal stemmen: 0
in Algemeen Bezoeken: 2069 0 0
 • De Yaris Hybrid maakt autorijden weer leuk
  Autorijden is de laatste jaren door toenemende verkeersdrukte flink veranderd. Hierdoor hebben automobilisten te maken met een veelvoud aan extra handelingen, waarbij ook de impact van de smart phone meespeelt. De meeste automotoren draaien in de files en wachtend voor verkeerslichten gewoon door. Voor veel automobilisten leidt dit soort verkeersdrukte tot irritatie en stress. De nieuwe Yaris 1.5 Hybrid bewijst dat dit absoluut niet nodig is. Relaxed rijden is de norm met de nieuwe Yaris Hybrid. Bij langzaam rijdend verkeer rijdt de Hybrid geruisloos (en emissieloos) op zijn elektromotor. Wachtend voor verkeerslichten is de benzinemotor uit. En door de enorme trekkracht van de elektromotor verloopt optrekken heel soepel. Kortom, de Yaris Hybrid maakt autorijden weer leuk. En de Yaris is de enige populaire versie in het segment die dit kan aanbieden.

  De populaire Yaris Hybrid kent vier uitvoeringen: de Comfort, Aspiration, Lease en Dynamic. De hybride varianten zijn standaard zeer rijk uitgerust en hebben onder meer climate control en karakteristieke LED-achterlichten met lichtgeleiding. En de standaard automaat is de fijnste in het segment. Er is al een Yaris Hybrid vanaf € 17.995,-

   Sterke punten gebleven
  Vanzelfsprekend is met de ontwikkeling van de nieuwe Yaris aan het DNA van de Yaris vastgehouden. Dit betekent: betrouwbaarheid, wendbaarheid (kleinste draaicirkel segment) en compacte buitenafmetingen, gecombineerd met de meeste binnenruimte in het segment. Ook de totale eigenaarskosten blijven onverminderd aantrekkelijk, evenals de sterke restwaarde. Stuk voor stuk goed voor de portemonnee.

   Krachtiger design
  Het front is totaal nieuw met de krachtige, grote X-grille en strak gelijnde koplampunits met geavanceerde projectorkoplampen en LED dagrijverlichting. Voor de achterkant zijn fraaie nieuwe achterlichten met lichtgeleiding ontworpen en in de bumper is een ‘diffuser’ geïntegreerd. De nieuwe Toyota Yaris oogt breder en krachtiger.

  Rust en finesse aan boord
  Wie instapt, zal direct merken dat er hard gewerkt is aan het comfort aan boord. De geluidsisolatie is op een hoger plan gebracht. Het dashboard onderging een enorme upgrade. Vloeiende lijnen en zachte materialen overheersen. Het extra grote 7 inch Toyota Touch® 2 multimediasysteem mèt MirrorLink springt onmiddellijk in het oog.

  Nieuw: de chique Lounge en sportieve Dynamic
  De chique Yaris Lounge (vanaf € 16.750,-) is voorzien van subtiele chromen exterieurdetails en LED achterlichten. Verder bevinden zich aan boord onder meer standaard navigatie, climate control, zwarte soft touch panelen en half-lederen stoelbekleding.

  De Dynamic (1.3 benzinemotor, vanaf € 18.595) is herkenbaar aan zijn stoere 16 inch lichtmetalen zwarte 5-spaakswielen met geborsteld aluminium accenten, piano black honingraatgrille, LED achterlichtunits en een 10 mm verlaagd onderstel. De sportieve looks zijn ook in het interieur te vinden: zittingen met rode middenvlakken en rode stiksels alsook rode soft touch delen op het dashboard en de portieren.

  Er zijn vier aandrijflijnen
  Een vernieuwde 1.0 benzinemotor (51kW/69pk) met handgeschakelde 5-versnellingsbak en Stop & Start systeem en een verhoogde compressieverhouding, waarbij de CO2 van 110 naar 95 g/km daalde.
 • De 1.3 benzinemotor (73kW/99pk) met Stop & Start systeem. Leverbaar als handgeschakelde 6-versnellingsbak of een automatische transmissie (CO2 vanaf 109 g/km).
 • De ontspannend rijdende 1.5 Hybrid (74kW/100pk) met standaard automaat en 14% fiscale bijtelling op alle varianten. De Yaris Hybrid gaat in CO2 van 79 naar 75 g/km.
 • De 1.4 D-4D-F dieselmotor (66kW/90pk) met een CO2 van 99 g/km.

  Prijslijst
  De prijslijst van de Toyota Yaris begint bij 12.495 euro voor de 3-deurs 1.0 VVT-i Access met onder meer standaard 7 airbags (waaronder knieairbag bestuurder) en projectorkoplampen met LED dagrijverlichting. Daarboven komt de Comfort vanaf € 13.150,-, die onder meer een audiosysteem en centrale deurvergrendeling met afstandsbediening aan boord heeft. De Aspiration, vanaf € 14.550,-, voegt hieraan toe: airconditioning, het Toyota Touch® 2 multimediasysteem met een fors 7 inch full color scherm en parkeerhulpcamera. De Yaris is er in twee dieseluitvoeringen: de Comfort (€ 16.650,-) en de Aspiration (€ 18.050,-).

  Half augustus staat de nieuwe Toyota Yaris in de showroom. Hij is nu al te bestellen.
Last Modified: -/-
Deel
 • Twitter
 • Facebook