De nieuwe Toyota RAV4 30 november 2012 07:14 0 Comments

De nieuwe Toyota RAV4

(Huidige Rating 0.0/5 Sterren) Totaal aantal stemmen: 0
in Algemeen Bezoeken: 2009 0 0
Toyota heeft de nieuwe RAV4 onthult. De oervader van de compacte SUV zet opnieuw de maatstaf. De nieuwe RAV4 is niet alleen veel luxer, ruimer, verfijnder en sportiever geworden, maar zet ook de toon als het gaat om rijeigenschappen, uitrusting, ergonomie en gebruikskosten. De RAV4 is daarmee volwassen geworden. 
De nieuwe RAV4 is ontegenzeglijk een maatje groter dan zijn voorganger. De carrosserie groeide in de breedte met 3 centimeter en werd maar liefst ruim 20 centimeter langer. De hoogte van het koetswerk nam tegelijk met zo’n 3 centimeter af. De Toyota RAV4 oogt hierdoor strakker en dynamischer. 

Veel meer ruimte voor inzittenden en hun bagage
Binnenin is duidelijk dat die extra centimeters optimaal zijn benut om de inzittenden extra comfort te bieden. Dat komt mede door de 10 centimeter langere wielbasis, die vooral op de achterbank voor verrassend veel ruimte zorgt. Maar ook de nu 25% grotere bagageruimte slikt door de langere carrosserie een grote hoeveelheid koffers, weekendtassen of bijvoorbeeld boodschappenkratten. Deze ruimte is bereikbaar via een hoog openende achterklep die elektrisch bedienbaar is.

Caravantrekker met volop zachte materialen
Traditiegetrouw zit het trekken van een caravan in het DNA van de RAV4 versleuteld. Ook de nieuwe generatie blinkt daar dankzij zijn trekgewicht van maximaal 2.000 kilo weer in uit. En wie dan op vakantie gaat, merkt dat Toyota extra veel aandacht heeft besteed aan het comfort van de auto. Niet alleen zijn de stoelen volledig nieuw ontwikkeld, ook het interieur is opgetrokken uit zacht aanvoelende materialen en het dashboard is afgewerkt met soepel leer. 

Heerlijke zitpositie gegarandeerd 
Verder valt op dat de zitpositie royaal aan te passen is: van een hoge positie voor extra overzicht tot een duidelijk diepere zit voor een sportief gevoel. Ook het stuurwiel kan 40 millimeter verder naar de bestuurder worden toegehaald zodat het vinden van de optimale zitpositie gewaarborgd is. 

Keuze uit drie motoren met 2WD of AWD
Voor de nieuwe Toyota RAV4 zijn drie soepele krachtbronnen beschikbaar die duidelijk minder CO2 uitstoten dan voorheen: een 151 pk sterke 2.0 liter benzine, een spaarzame 2.0 liter diesel (124 pk) en een krachtige 2.2 liter diesel (150 pk). De benzinemotor wordt altijd geleverd als All Wheel Drive (AWD) en heeft een handgeschakelde 6-versnellingsbak of een ultiem comfortabele CVT-automaat. Wie de 2.0 diesel kiest, krijgt altijd voorwielaandrijving. De 2.2 diesel heeft weer AWD standaard. 

Rijk uitgerust voor maximale veiligheid
De RAV4 oogt robuust, en is dat ook. Toyota ontwikkelde het model om maximaal te scoren tijdens de sterk aangescherpte 2013 botstesten van Euro NCAP. Zeven airbags, gordelspanners en anti-whiplash hoofdsteunen zijn natuurlijk standaard, net als een waaier van andere passieve veiligheidssystemen als VSC, ABS en traction control. Daarbovenop is het mogelijk om de RAV4 uit te rusten met een uitgebreid Veiligheidspakket, met Lane Departure warning (dat waarschuwt voor een onbedoelde wisseling van rijstroken), automatisch groot licht en een dode hoek monitor.
Last Modified: 28 april 2014 13:19
Deel
  • Twitter
  • Facebook