De nieuwe Toyota Prius laat zich zien 14 september 2015 13:35 0 Comments

De nieuwe Toyota Prius laat zich zien

(Huidige Rating 0.0/5 Sterren) Totaal aantal stemmen: 0
in Algemeen Bezoeken: 1334 0 0
Prius zuinigste hybride ter wereld

Officiële cijfers volgen later, maar we kunnen nu al beloven dat de nieuwe Toyota Prius de zuinigste hybride auto ter wereld is. En met hybride auto bedoelen we géén plug-in hybride. Deze moet je zelf opladen en dat is niet het geval met de Prius. Geen laadsnoer met stekker die in de kofferbak rondslingert en ook geen laadpaal zoeken. 

Volledig op zijn kop

De hybride aandrijflijn van de Prius hebben we volledig op zijn kop gezet. Wat is er nieuw of anders? 

•Bepaalde onderdelen zijn compacter en wegen minder
•Sommige onderdelen hebben voor een betere gewichtsverdeling een ander plekje gekregen
•De nikkel-metaal (NiMH) accu is nieuw en kent verbeterde prestaties
•Voor de kenners: de thermische efficiency van de benzinemotor is 40 procent, het hoogste percentage ter wereld

Prius eerste Toyota op nieuw modulair platform

Je ziet het niet, maar de nieuwe Toyota Prius is de eerste Toyota die op een gloednieuw modulair platform staat, het Toyota New Generation Architecture, kortweg TNGA. Modulair wil zeggen dat het platform relatief eenvoudig aan te passen is aan een ander type Toyota, bijvoorbeeld een grote sedan of compacte crossover.

Prius biedt meer rijplezier

Een ander voordeel van het nieuwe platform is het lage zwaartepunt. Autokenners weten wat dit betekent. Juist, meer rijdynamiek! De nieuwe Toyota Prius biedt dan ook meer rijplezier, ligt stabieler op de weg en reageert alerter. De acceleratie verloopt bovendien stiller. 

Verder is de Prius veiliger dan ooit. Met een uitgebreide versie van Toyota Safety Sense. Nieuw zijn voetgangersdetectie en Adaptive Cruise Control (ACC).

Niet meer weg te denken 

Toen de eerste generatie Toyota Prius in 1997 op de markt kwam, baarde dat veel opzien. Een auto met een benzinemotor én een elektromotor? Wow! Inmiddels is de Prius niet meer uit ons straatbeeld weg te denken. Met wereldwijd meer dan 3,5 miljoen verkochte Prius modellen waarvan 50.000 in Nederland. De nu gepresenteerde vierde generatie Toyota Prius voegt een nieuw indrukwekkend hoofdstuk toe aan dit succesverhaal.

Last Modified: 16 november 2015 19:41
Deel
  • Twitter
  • Facebook