Toyota show bij autobedrijf Gielen in 1969

Een autobedrijf met historie en Passie!
1949: Jan Gielen (geb. 01-01-34, op de Kouk, te Heythuysen), ging aan de slag als leerling monteur bij garage Janssen te Heythuysen. Toen nog veel reparatie aan oude auto’s, vrachtwagens en motoren. Jan haalt al zijn diploma’s op auto vakgebied en werkt zich in korte tijd op tot chef-werkplaats.

1959: Jan begint samen met zijn vrouw Truus een autoverhuur bedrijf naast zijn volledige baan bij Jansen. Dit verhuurbedrijf groeit in een paar jaar van 1 tot een 10 tal auto’s.

1965: Jan en Truus openen een geheel nieuw autobedrijf aan de Stationsstraat 29 te Heythuysen, met een modern Caltex (later Texaco) tankstation. Reparaties, onderhoud en schadeherstel aan alle merken inclusief vrachtwagens. Bij de personenauto’s verkoop nieuw wordt het meest het merk Opel verkocht.

1969: Toyota verkoop gestart met de eerste verkopen en afleveringen. Nadat Jan het merk op de auto rai eerst goed bestudeerd had en al snel de contacten met de Toyota importeur tot stand kwamen. De auto’s moesten in deze jaren bij de importeur in Leidschendam afgehaald worden. We hebben nog steeds vele Toyota Gielen klanten vanaf dit eerste uur.

1976: Zoon Harry Gielen treedt in dienst als automonteur. Uitbreiding van autobedrijf aan de Stationsstraat 29 met nieuwe showroom, aparte afdeling schadeherstel en spuit-inrichting tevens wordt de werkplaats uitgebreid.

1988: Harry vormt vanaf nu de directie samen met Jan en start de nieuwbouw op Stationsstraat 31 te Heythuysen (op voormalig Campina melkfabriek terrein)

1989: Opening geheel nieuw bedrijf met werkplaats, kantoren, magazijn, showroom nieuw, showroom gebruikt, wasplaats en revisieruimte voor Toyota en alle merken.

1994: Opening van een geheel nieuwe Focwa schadeherstel afdeling, inclusief nieuwe spuitcabine voor het spuiten met de modernste technieken voor lak op waterbasis, een van de eerste in Nederland. 25 jaar Toyota Gielen, monteur Ton Ververs en plaatwerker/autospuiter Har Gielen 25 jaar in dienst.

2010: Begin 2010: Harry en Jan ontvangen uit handen van directie van Toyota Nederland(Louwman & Parqui) een onderscheiding voor 40 jaar Toyota Gielen in Heythuysen. Har en Ton zijn al 40 jaar in dienst.

2012: Energie Certificaat Duurzaam Ondernemen, het bedrijf was voorzien van energiezuinige verlichting en 180 zonnepanelen!

2014: Het plaatsen van een brug in de spuitcabine van ons eigen Focwa schadeherstelbedrijf om zodoende nog beter spuitwerk te leveren.

2015: Autobedrijf Gielen bestaat 50 jaar!

Openingstijden Verkoop, werkplaats, magazijn en schadeherstel:

Maandag t/m Vrijdag van 08:00 tot 18:00 uur, Zaterdag van 09:00 tot 17:00 uur